PRODEJ domu u oceánu Ponta Delgada

Informace čtěte níže

Popis lokality v které se nemovitost nachází

Na této stránce vám  představím nádherný rodinný dům s malou zahradou a malou kamennou zahradní chatkou (Palheiro), která se nachází v klidné a romantické části pobřežního města Ponta Delgada patřící do okresu Sao Vicente. Ponta Delgada je malé město na severní části ostrova, ale má veškerou důležitou infrastrukturu od nemovitosti vzdálené na dosah pěšky, na kole nebo autem. Přímo v městečku je několik malých obchůdků, stejně jako restaurace, kostel a veřejné koupaliště s restaurací u Atlantského oceánu. Tam si také můžete zaplavat a odpočinout ve slané vodě po procházkách v horách, k nimž vás bude svojí krásou vybízet blízkost pohoří Boa Ventura. Tam najdete stezky do hor, ale i krásné levády.

Naleznete zde i mateřskou školku, základní školu, čerpací stanici, zdravotní středisko, lékárnu a vše potřebné, pokud byste se rozhodli pro usazení na trvalé bydlení.

Ponta Delgada je známá svým specifickým mikroklimatem, protože se rozkládá na velké části výběžku do Atlantského oceánu, téměř jako poloostrov. Ten je omývaný teplým Golfským proudem, který zde udržuje stabilní teplotu. Pokud se tedy nemovitost nachází právě v těchto místech i v zimním období zde bude tepleji než například na jižní části ostrova ve vyšších polohách.

Na druhou stranu v létě zde nepanují taková vedra jako na jižní straně ostrova. Proto je tato oblast velmi vyhledávaná a oceňovaná nejen zkušenými domorodci (jeden dům mimochodem patří prezidentovi Madeiry), ale v posledních letech se stala předmětem zájmu u mnoha cizinců.

Severní část je obecně mnohem klidnější částí ostrova. Vzhledem ke své delší dojezdové vzdálenosti do hlavního města Funchalu, není v centru pozornosti lidí pracujících v tomto obchodním a kulturním centru Madeiry. Naopak pro ty, kteří hledají klid v důchodovém věku nebo jim práce umožňuje realizovat ji z domova, bude tato lokalita nejvhodnější. Klid, souznění s přírodou a čistý vzduch nezatížený hustým provozem a průmyslem

Informace o nemovitosti a blízkém okolí

Dvoupatrový dům s podkrovím má malou zahradu s tradiční kamennou chatou za budovou. V této kamenné chatě (Palheiro ) je uloženo pouze zahradní nářadí, ale lze ji v budoucnu přestavět například na samostatný relaxační prostor.

Nemovitost má velmi dobrou polohu. Vzdálenost k oceánu je jen 30 metrů přes slepou silnici s minimálním provozem. Dům stojí v nadmořské výšce 35 metrů nad mořem, což je dost vysoko na to, aby byl chráněn před divokým příbojem a naopak dostatečně nízko, abyste viděli, cítili a slyšeli krásu Atlantského oceánu.

Oceán je viditelný ze všech pokojů vybavených balkonem nebo terasou, kde také můžete cítit nádhernou vůni Atlantského oceánu a slyšet jeho symfonie. Zatímco druhá strana domu s přilehlou zahrádkou a výhledem do stále zelených kopců vám umožňuje slyšet potůček přicházející z nedalekého vodopádu a tekoucí kolem zahrady přímo do oceánu.

Velkou výhodou je přímý přístup ze silnice a tři parkovací místa přímo před pozemkem s garáží uvnitř pozemku. Co se zdá být na mnoha místech obvyklé a samozřejmé, je téměř výjimečné a vysoce ceněné jak v hustě osídlených částech ostrova, tak na jeho nepřístupných horských svazích.

Kamenná chaloupka (Palheiro) je z tradičních lávových kamenů. Může být ponechán jako domek na nářadí, nebo z něj lze udělat tradiční kamenný jednopokojový dům s další prosklenou terasou s výhledem na oceán, který dobře poslouží pro návštěvy. Dosáhnete tak nejen svého soukromí, ale i soukromí vašich hostů.

Dispozice domu - První patro:

Garáž se vstupem do kuchyně č. 1 a jídelny. Galerie, koupelna s WC (vchod z galerie), schodiště do druhého patra (z galerie), kuchyň č. 2 (vchod z galerie) Venkovní kuchyně s krbem (vchod z kuchyně č. 2 a prosklené dveře z venkovní terasy). Grilovací ohniště je pod střechou a lze jej zavřít, což umožňuje jeho použití při dešti.

Příjezdová cesta před domem bývala hlavní spojovací komunikací, ale po vybudování tunelu na druhé straně vesnice se z ní stala slepá ulice, která vede jen k pár nemovitostem na pobřeží. Na této široké vozovce je v současnosti minimální provoz.

Dům je postaven kvalitně a z kvalitních materiálů, ač se nejedná o novostavbu, jeho interiér i exteriér je nedotčený časem…což se o mnoha jiných stavbách na Madeiře říci nedá. Předchozí majitel se soustředil na dobře zvolené materiály, dispozice a praktičnost, aniž by podlehl laciným módním trendům, které mohou v budoucnu přinést řadu problémů v tak náročných podmínkách prostředí, kde relativní vlhkost nejen díky oceánu dosahuje 90 %.

Konstrukční detaily:

Stěny jsou z betonových tvárnic s ocelovou výztuží.

Okna jsou hliníková, s dvojitým sklem, okenice jsou také hliníkové.

Zatímco některé části kuchyně, podlahy a schodiště jsou dřevěné, jiné jsou obloženy dlažbou.

Střecha je pokryta taškami a také svody vody a okapy.

Terasy a balkony jsou pokryty nadčasovými designovými dlaždicemi a jejich velké prostory můžete využít k pěstování rostlin v květináčích nebo umístění vířivky. Zahrada za domem je ležérní, ale můžete si tam vytvořit krásné zákoutí s pergolou pro relaxaci u tekoucího potůčku.

Dům je připojen: elektřina, voda, septik bez vyvážení. Možnost připojení internetu přes optický kabel.

Fotogalerie 1 patro

Obývací pokoj (vchod z galerie a z venkovní terasy)

Dispozice domu - Druhé patro:

Galerie (vchod ze schodiště)

Ložnice č. 1 (vchod z galerie) dvoupokojová ložnice s balkonem (vchod z každého pokoje).

Koupelna č. 1 (vchod z ložnice č. 1), vana, bidet, WC, umyvadlo Koupelna č. 2 (vchod z galerie), vana, bidet, WC, umyvadlo.

Ložnice č. 2 (vchod z galerie) s balkonem a ložnice č. 3 (vchod z galerie) s terasou  

Schodiště do podkroví.

IMG_6499

Fotogalerie 2 patro

Podkroví se střešními okny a vchodem na zahradu

CENA ZA NEMOVITOST 490.000,- €

Dům je bez nábytku.

Pokud jste se rozhodli o koupi nemovitosti na Madeiře, musíte ještě počítat s daní IMT, která se počítá z prodejní částky dle tabulek a s roční daní IMI, která se počítá z katastrální ceny nemovitosti. Se všemi potřebnými dotazy se můžete na nás obrátit na

tel: +420 603 142 124 česky,  +420 602 321 884 anglicky  nebo na email: info@madeiraisland.cz

Nabídka dalších nemovitostí na ostrově Madeira

Dům Ponta Delgada 350.000 €
Dům Madalena do Mar 384.000 €
Pozemek Sao Paulo 1.510m2 75.000 €
Translate »
Přejít nahoru